Reizen naar Florence

Er zijn meerdere manieren om naar Florence te reizen, de populairste manier is met het vliegtuig. Dit is sowieso de snelste optie en in sommige gevallen zelfs de goedkoopste. Je kunt natuurlijk ook de trein of bus nemen of met de auto naar Florence reizen, maar dit zijn toch de minder populaire opties om in Florence te komen. Het merendeel van de toeristen die Florence wel bezoeken met de auto verblijven in de omgeving van de stad. Vanuit Toscane, maar ook vanuit andere delen van Italië is Florence vrij gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Midden in de stad ligt een groot treinstation en rondom Florence zijn er genoeg parkeerterreinen te vinden. Kijk wel uit dat je niet te ver de stad in rijdt; grote delen van Florence zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.Vliegen naar Florence

Wie met het vliegtuig naar Florence gaat, heeft twee mogelijkheden. De eerste is het Aeroporto di Firenze-Peretola dat net buiten de stad ligt. Het is een klein vliegveld waar vanuit Nederland zo goed als dagelijks op gevlogen wordt. Op dit vliegveld vliegen bijna uitsluitend de grotere maatschappijen en zijn geen prijsvechters te vinden. Het is in veel gevallen een stuk goedkoper om een ticket naar Aeroporto di Pisa Galileo Galilei te nemen. Dit vliegveld ligt op ongeveer een uurtje met de trein van Florence vandaan. Op deze luchthaven zijn prijsvechters zoals Ryanair en Germanwings actief. Een vlucht vanuit Nederland naar één van de twee luchthavens in de buurt van Florence zal iets minder dan twee uur in beslag nemen.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Florence

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van Florence naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze transfer met Get Your Guide dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als je vooraf je taxi boekt met Get Your Guide zal deze op het vliegveld van Florence op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit kosteloos te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Boek je luchthaventransfer in Florence bij Get Your Guide

Rijden naar Florence

Florence ligt op ongeveer 1350 kilometer van Utrecht. Een autoreis waar je zonder te stoppen ongeveer 13,5 uur over zal doen. De reis neemt je mee langs Keulen, Frankfurt, Mulhouse, door Zwitserland en dan via Milaan, Parma en Bologna naar Florence. De kortste en snelste weg naar Florence gaat via Zwitserland. Om door dit land te mogen rijden moet je in het bezit zijn van een vignet. Dit vignet kun je op voorhand kopen, maar dat kan ook bij de grenspost. Tijdens deze tocht rijd je voornamelijk over grote doorgaande snelwegen waardoor je weinig last zult hebben van onnodig oponthoud. Natuurlijk kun je door wegwerkzaamheden en andere verkeershinder wel last hebben van files.

Met de huurauto naar Florence

Je kunt vanaf verschillende luchthavens met een huurauto naar Florence rijden en eventueel ook andere plekken in de Toscane ontdekken. Een populaire luchthaven om op te vliegen is Pisa. Je kunt vanaf Pisa met een huurauto naar Florence rijden. Voorkom verrassingen ter plaatse en reserveer je huurauto in Pisa vooraf vanuit Nederland. Via internet kun je de verschillende prijzen, auto’s en voorwaarden met elkaar vergelijken. In 90% van de gevallen is vooraf reserveren vanuit Nederland ook goedkoper dan wanneer je ter plaatse een auto wilt gaan huren. Dit geldt vooral tijdens het hoogseizoen, zoals tijden de zomervakantie.
Vergelijk autohuurprijzen in Pisa of elders in Italië en reserveer je auto direct online.

Met de trein naar Florence

Voor wie niet wil vliegen of met de auto naar Florence wil is de trein misschien een optie. Een treinreis naar Florence zal ergens tussen de veertien en de twintig uur duren. Dit is afhankelijk van de te volgen route en de verschillende overstappen. De snelste manier om van Amsterdam centraal naar Florence te reizen is via Frankfurt, Mannheim, Basel, Bellizona en Milaan. Deze treinreis zal, als alle aansluitingen kloppen, iets minder dan 15 uur duren. Een andere mogelijk is om de trein te nemen naar Parijs daar over te stappen op de trein Lyon, om vervolgens via Turijn en Pisa in Florence aan te komen. Het bekendste station is Firenze Santa Maria Novella. Dit station ligt tegenover de gelijknamige kerk in het historisch centrum van de stad. Het station van Florence is een belangrijk knooppunt tussen het noordelijk deel van Italië en het zuidelijke deel. Het station van Florence is de hele dag gevuld met toeristen die de een bezoek brengen aan de stad. Vanaf dit station vertrekken er meerdere malen per uur treinen naar de andere toeristische trekpleisters in Toscane, zoals LuccaPisa en Siena.

Ontdek de goedkoopste treintickets naar Florence op NS internationaal